úterý 30. září 2014

Zapečená pohanka s hříbky




Ingredience pro recept Zapečená pohanka s hříbky:


250 d pohanky, 250 g čerstvých hříbků (lze i jiné druhy), 1 cibule, malá konzerva sterilovaného nebo šálek mraženého hrášku, olej, sůl, pepř, kmín, stroužek česneku, zelené koření jako petržel, pažitka, tymián, majoránka apod., kousek sýra typu eidam.

Zapečená pohanka s hříbky krok za krokem:

1. V osolené vodě uvaříme pohanky a pod pokličkou necháme odpočinout.
2. Oloupeme a nakrájíme cibuli, očistíme a nakrájíme hřiby.
3. Cibuli necháme na pánvi s omastkem zesklovatět, pak přidáme houby, které osolíme, okořeníme a necháme vydusit.
4. Obsah pánve smícháme s pohankou, hráškem, utřeným česnekem a nadrobno nasekaným zeleným kořením.
5. Hmotu vložíme do vymaštěného pekáče nebo zapékací misky a posypeme strouhaným sýrem.
6. Pečeme při 180 °C asi půl hodiny.
7. Zapečenou pohanku s hříbky podáváme jako hlavní chod, nejlépe se zeleninovým salátem, například z červené řepy ZDE nebo rajčatovým ZDE.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: