čtvrtek 26. listopadu 2015

Hrnkový makovec


Makovec je moučník, který připravíme poměrně rychle. Ingredience odměřované na hrnky práci zjednoduší. Můžeme přidat i rozinky a oříšky. 



Ingredience pro recept Hrnkový makovec: 

2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek mletého máku, 3/4 hrnku cukru, ¼ hrnku oleje, 2 vejce, 1 balíček prášku do pečiva, vanilkový cukr a špetka soli.

Hrnkový makovec krok za krokem:

1. Umeleme mák, nebo si koupíme již namletý.

2. Do mísy prosejeme mouku a smícháme ji s práškem do pečiva, solí, cukrem a mákem.

3. Rozmícháme mléko s vejci a olejem a vlijeme do mísy s moukou.

4. Vyšleháme nejlépe elektrickými metlami těsto.

5. Pečící plechy vyložíme papírem na pečení (nebo ho vymažeme a vysypeme moukou) a těsto na něj pravidelně rozprostřeme.

6. Upečeme v troubě vyhřáté na 170 °C asi půl hodiny.

7. Vychladlé nakrájíme a můžeme pocukrovat nebo ozdobit čokoládovou polevou.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: