středa 19. září 2018

Hovězí vývar se zeleninou


Hovězí vývar získáme tak, že hovězí maso necháme v polévce dlouho a velmi pomalu vařit, aby polévka dostala co nejvíce chuti.


Ingredience pro recept Hovězí vývar se zeleninou:

2,5 l vody, 300 g hovězího předního, 1-2 morkové kosti, sůl, pepř, nové koření, bobkový list, kousek celeru, 1 petržel, 1 mrkev, kousek pórku, 1 cibule, ze zeleného koření můžeme dát libeček, kudrnku nebo plochou petrželku, nudle – nejlépe domácí – ZDE 

Hovězí vývar se zeleninou krok za krokem:

  1. Do studené vody vložíme maso a kosti, cibuli ve slupce, sůl a koření, uvedeme do varu a ihned ztlumíme na nejmenší teplotu. Pod pokličkou pak necháme táhnout (pomalu vaříme) tři hodiny i déle.
  2. Zeleninu oškrábeme a nakrájíme na menší kousky.
  3. Polévku přecedíme, z morkových kostí vybereme morek (pokud se jich nerozvařil v polévce), maso nakrájíme na kostičky.
  4. Do vývaru vložíme nakrájenou zeleninu a povaříme asi 10 minut. Přidáme nakrájené maso, morek a nadrobno pokrájenou petrželku a vypnuté necháme odstát po dobu, než v jiném hrnci uvaříme nudle. Kdybychom je vařili v polévce, zakalila by se.
  5. Studenou vodou propláchnuté nudle rozdělíme na talíře a zalijeme je horkou hovězí polévkou. Dobrou chuť!


Žádné komentáře: