sobota 22. září 2018

Mramorová bábovka z pudinku


Bábovka z pudinkových prášků je lahodná a navíc, není ani trochu suchá a skvěle se hodí ke kávě nebo kakau. Navíc neobsahuje lepek a je tedy vhodná i pro bezlepkovou dietu.



Ingredience pro recept Mramorová bábovka z pudinku: 

4 vejce, 2 vanilkové a 3 čokoládové pudinky, ¾ hrnku moučkového cukru + 1 vanilkový cukr, ½ hrnku oleje, půl sáčku prášku do pečiva, může být trochu rumu do čokoládové části.

Mramorová bábovka z pudinku krok za krokem:

  1. Vajíčka rozmixujeme s cukrem i s vanilkovým cukrem do pěny.
  2. Postupně přiléváme olej.
  3. Hmotu rozdělíme do dvou misek, do jedné nasypeme vanilkový pudinkový prášek se čtvrtinou prášku do pečiva, do druhé čokoládový s druhou čtvrtinou prášku do pečiva. Vyšleháme nejprve vanilkové a potom čokoládové těsto, které můžeme ochutit rumem.
  4. Bábovkovou formu vymažeme máslem nebo olejem, silikonovou nemusíme. 
  5. Lijeme souběžně obě těsta, pokud nám někdo pomalu otáčí formou, nebo je do formy lijeme střídavě.  
  6. Pečeme v troubě na 170 °C asi 40 minut. Uděláme zkoušku špejlí – když už se na ni po zapíchnutí těsto nelepí, je hotová.
  7. Před nakrájením necháme mramorovou bábovku z pudinku zcela vychladnout, před podáváním ji můžeme pocukrovat.


Dobrou chuť!

1 komentář:

Sapik řekl(a)...

Děkuji moc za super recept na tuto mramorovou bábovku. Já jsem hrozně dlouho nevěděla, jak se taková mramorová bábovka děla a až tento a váš recept mi to všechno objasnil :-) Určitě budeme péct vždycky každé návštěvě, protože je prostě výbornýýýý... Mějte se krásně a pokračujte v receptech, jsou úžasné.