sobota 9. listopadu 2019

Karbanátky s kadeřávkem

Karbanátky s kadeřávkem
Kadeřávek neboli kapusta kadeřavá je listová zelenina, která má podobné využití jako kapusta hlávková. Výhodou je, že na zahradě si můžeme ulamovat listy podle potřeby, a to zpravidla i celou zimu. Připravíme si karbanátky s kadeřávkem, které se připravují podobně jako kapustové karbanátky, jen mají jemnější chuť. 



Ingredience pro recept Karbanátky s kadeřávkem:

500 g vepřového mletého masa, asi 250 g kadeřávku bez tvrdých stonků, sůl, pepř, žemle máčená v mléku, 2 vejce, hrst rozemnuté majoránky, mouka nebo strouhanka na obalení, olej nebo sádlo na smažení.

Karbanátky s kadeřávkem krok za krokem:
  1. Z listů kadeřávku vykrájíme tvrdé stonky (i ve středu listů). Listy pak spaříme ve vroucí vodě.
  2. Necháme řádně okapat a pak je posekáme nahrubo.
  3. Žemli nakrájíme a pokapeme mlékem. Česnek oloupeme a utřeme se solí.
  4. Maso smícháme s kadeřávkem, žemlí, vejci a česnekem. Osolíme, opepříme a rozemneme do něj majoránku. 
  5. Je-li hmota příliš řídká, přidáme hrst strouhanky.
  6. Mokrýma rukama tvoříme karbanátky, které obalíme v mouce nebo ve strouhance a usmažíme po obou stranách ve vrstvě tuku.
  7. Karbanátky s kadeřávkem podáváme s bramborovou kaší, vařeným bramborem, hranolky, pečivem nebo chlebem.


Dobrou chuť!

Žádné komentáře: