pondělí 11. listopadu 2019

Vepřové v hořčicové omáčce

Hořčicová omáčka
Hořčicová omáčka je velmi jednoduchá a lze ji použít jak bez masa s knedlíky nebo těstovinami, tak na pečená, grilovaná nebo dušená masa. Připravíme si vepřové kostky dušené v hořčicové omáčce. Připravuje se podobně jako například křenová, jen místo křenu dáváme hořčici.



Ingredience pro recept Vepřové v hořčicové omáčce:

400 g vepřového masa (plecko, kýta), 1 cibule, olej nebo máslo, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce plnotučné hořčice, lze i lžičku ostřejší hořčice, např. francouzské, vývar na podlití, sůl, pepř, 200 ml smetany na vaření.

Vepřové v hořčicové omáčce krok za krokem:

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Maso nakrájíme na kostky.
  2. Cibuli usmažíme dorůžova, přidáme maso, které okořeníme, osolíme a necháme ze všech stran zatáhnout.
  3. Zaprášíme moukou a podlijeme vývarem, ve kterém rozkvedláme hořčici. Dusíme pod pokličkou do měkka.
  4. Nakonec vlijeme smetanu a necháme ji už jen prohřát. 
  5. Vepřové v hořčicové omáčce podáváme s těstovinami nebo knedlíkem.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: