úterý 15. června 2021

Grilovaný ananas

Grilovaný ananas se zmrzlinou a se šlehačkou, foto med

 Jako dezert na grilpárty se skvěle hodí grilovaný ananas. Je skvělý sám o sobě, ale chceme-li skutečnou delikatesu, můžeme ho podávat se zmrzlinou a se šlehačkou.

Ingredience pro recept Grilovaný ananas:

1 ananas, 2 lžíce medu, 2 lžíce rozpuštěného másla, 1 lžíce rumu (pro děti vynecháme), 1 lžička skořice (není nezbytná), třtinový cukr na posypání, špejle.


Grilovaný ananas krok za krokem:

  1. Ananas oloupeme, nakrájíme na kolečka, vykrojíme střed a nakrájíme na čtvrtky.
  2. Rozpustíme máslo, smícháme ho s medem a skořicí a ananas v něm necháme marinovat.
  3. Špejle máčíme celou dobu ve studené vodě, aby na grilu na uhlí nezačaly hořet. Pro elektrický gril tento krok vynecháme.
  4. Vždy na dvě špejle (aby se ananas neprotáčel) napícháme naplocho kousky ananasu a klademe je na grilovací mřížku. Zde je ještě potřeme marinádou, ve které byly naložené.
  5. Nakonec je posypeme třtinovým cukrem, který při grilování zkaramelizuje.
  6. Grilovaný ananas můžeme podávat na špejli, anebo ho sejmeme, rozdělíme do misek nebo na talířky, přidáme kopeček zmrzliny a ušlehanou smetanu.

Dobrou chuť!

1 komentář:

Tynka_125 řekl(a)...

Grilovaný ananas je vynikají lahůdka. Já se snažím jíst zdravě, ale vzhledem k tomu, že už začala sezóna grilování, tak občas zhřeším :-D . Maso si ale nedávám. Radši si dám na gril ananas nebo cuketu, tak to tak hrozné není :-D . Hlídám si postavu, chodím pravidelně běhat, dokonce jsem si kvůli tomu koupila i fitness náramek Xiaomi Mi Band 6 na měření kilometrů, ale bez úpravy stravy by kila tak rychle nešla dolů :-) .