pondělí 3. října 2011

Kuře v medové marinádě na grilu


Vynikající chuť bude mít pečené kuře, které nejprve potřeme medovou marinádou.


Ingredience pro recept Kuře v medové marinádě na grilu:

Kuře, jablko (není nezbytné), 2 lžíce medu, 2 lžíce oleje (nejlépe olivový), 1 lžička drcených steakových pepřů, 2 stroužky česneku, 1 lžička ostré hořčice, 1 lžíce zeleného koření (bazalka, kudrnka aj.), sůl

Kuře v medové marinádě na grilu krok za krokem:

1. Kuře opláchneme a osušíme papírovou utěrkou.

2. Do misky vložíme uvedené ingredience (kromě kuřete a jablka :-)), česnek utřeme, zelené koření na jemno posekáme.

3. Vše důkladně promícháme, až vznikne hustší kaše.

4. Kuře osolíme zevnitř i zvenčí. Křídla založíme, nohy svážeme. Dovnitř kuřete vložíme jablko.

5. Celé kuře důkladně potřeme marinádou (trochu si ji odložíme) a necháme pár hodin odležet.

6. Kuře vložíme na gril, potřeme zbylou marinádou a grilujeme. Maso je hotové za necelou hodinu.

7. Kuře v medové marinádě na grilu podáváme s čerstvým chlebem nebo rýží a případně i s grilovanými cuketami, paprikami nebo jinou zeleninou.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: