sobota 8. října 2011

Špagety se sýrovou omáčkou s bazalkou


Na špagety nemusíme dávat výhradně rajčatové omáčky nebo kečup. Sýrová omáčka s bazalkou má jedinečnou chuť a hodí se i na jiné druhy těstovin.


Ingredience pro recept Špagety se sýrovou omáčkou s bazalkou:

250 ml sladké smetany, asi přibližně tolik různých sýrů, které máme k dispozici – základem je tavený sýr a eidam, dále můžeme přidat kousek Nivy, kousek ementálu, trochu parmazánu apod., stroužek česneku a větší hrst nasekané čerstvé bazalky.
Půl balíčku špaget.


Špagety se sýrovou omáčkou s bazalkou krok za krokem:

1. Do větší nádoby dáme vařit vodu na špagety, kterou těsně před varem osolíme. Do vroucí vložíme špagety, zamícháme a vaříme podle návodu.

2. Nastrouháme si sýry, které budeme používat.

3. Oloupeme a utřeme česnek, nakrájíme na jemno bazalku.

4. Do menší nádoby dáme vařit smetanu, v které rozmícháme tavený sýr. Přidáme ostatní nastrouhané sýry a mícháme, až získáme dokonale hladkou omáčku.

5. Scedíme špagety a rozdělíme je na talíře.

6. Do omáčky přidáme utřený česnek a bazalku, již jen zamícháme, prohřejeme a nalijeme na špagety.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: