úterý 4. října 2011

Špenát dušený


Příprava dušeného špenátu jako přílohy k mnoha pokrmům z čerstvých listů není nic složitého, zato chuť má o několik tříd vyšší, než ze zmrazeného protlaku. 


Ingredience pro recept Špenát dušený:

1 kg listového špenátu, 1 cibule, asi 80 g másla (nebo olej), 125 ml smetany, 2 vejce, 2 stroužky česneku, sůl, pepř.

Špenát dušený krok za krokem:

1. Špenát opereme, odřízneme kořínky a v páře nebo v osolené vodě uvaříme.

2. Uvařený špenát scedíme, necháme důkladně okapat, a buď nasekáme nadrobno nožem, nebo umeleme v mlýnku na maso či v robotu.

3. Očistíme, nadrobno nakrájíme cibuli a na másle ji osmahneme.

4. Přidáme špenát, osolíme, opepříme, přidáme lisovaný česnek a zalijeme vejci rozmíchanými ve smetaně.

5. Špenát dušený podáváme k pečenému nebo uzenému masu, bramborovým i houskovým knedlíkům a mnoha dalších jídel.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: