Vařený květák politý máslem a sypaná osmaženou strouhankou je skvělé lehké jídlo nejen pro letní dny.
Ingredience pro recept Vařený květák se smaženou strouhankou:
Středně velký květák, sůl, strouhanku (asi 2 lžíce na 1 porci), olej, kus másla.
Vařený květák se smaženou strouhankou krok za krokem:
1. Z květáku odstraníme listy a část košťálu a opláchneme ho.
2. Rozdělíme ho na čtvrtiny a uvaříme v osolené vodě doměkka.
3. Na pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm strouhanou housku.
4. Přepustíme kousek másla.
5. Naservírujeme květák, posypeme ho strouhanou houskou a polijeme máslem.
6. Vařený květák se smaženou strouhankou podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovým pyré.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat