Správná omeleta má být zvenku mírně osmažená, ale jemná, a uvnitř měkká a kyprá. Je to jídlo, které máme hotové za pár minut a přitom je lehké a lahodné.
Ingredience pro recept Omeleta se špenátem:
Omeleta - 3 vejce, 2 lžíce mléka, lžička oleje a plátek másla, sůl, pepř
Špenát – drcený mrazený špenát nebo špenátový protlak, středně velká cibule, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, olej.
Omeleta se špenátem krok za krokem:
2. Cibuli osmahneme na oleji a přidáme zmrazený špenát. Posolíme ho, zakryjeme pokličkou a necháme roztát a pak vydusit šťávu na mírném plameni.
3. Vydušený špenát ochutíme česnekem a pepřem.
4. Na středně horké plotýnce nahřejeme pánev o průměru asi 15 cm.
5. Do vyšší misky rozklepneme vejce, přidáme mléko, osolíme, opepříme a vidličkou rozšleháme.
6. Na rozehřátou pánev nalijeme asi lžičku oleje, ke které přidáme pro lepší chuť tenký plátek másla.
7. Vlijeme vajíčka a až se trošku zatáhnou, přikryjeme pánev poklicí, čímž vytvoříme princip konvekčního vaření - omeleta se udělá po obou stranách bez převracení.
8. Hotovou přesuneme na talíř a poklademe vrstvou špenátu a přeložíme.
9. Omeletu se špenátem můžeme podávat i s vařeným bramborem nebo bílým pečivem.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat