úterý 1. listopadu 2011

Omeleta se špenátem


Správná omeleta má být zvenku mírně osmažená, ale jemná, a uvnitř měkká a kyprá. Je to jídlo, které máme hotové za pár minut a přitom je lehké a lahodné.

Ingredience pro recept Omeleta se špenátem:

Omeleta - 3 vejce, 2 lžíce mléka, lžička oleje a plátek másla, sůl, pepř
Špenát – drcený mrazený špenát nebo špenátový protlak, středně velká cibule, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, olej.

Omeleta se špenátem krok za krokem:

1.Oloupeme a nakrájíme cibuli, očistíme a utřeme česnek.

2. Cibuli osmahneme na oleji a přidáme zmrazený špenát. Posolíme ho, zakryjeme pokličkou a necháme roztát a pak vydusit šťávu na mírném plameni.

3. Vydušený špenát ochutíme česnekem a pepřem.

4. Na středně horké plotýnce nahřejeme pánev o průměru asi 15 cm.

5. Do vyšší misky rozklepneme vejce, přidáme mléko, osolíme, opepříme a vidličkou rozšleháme.

6. Na rozehřátou pánev nalijeme asi lžičku oleje, ke které přidáme pro lepší chuť tenký plátek másla.

7. Vlijeme vajíčka a až se trošku zatáhnou, přikryjeme pánev poklicí, čímž vytvoříme princip konvekčního vaření - omeleta se udělá po obou stranách bez převracení.

8. Hotovou přesuneme na talíř a poklademe vrstvou špenátu a přeložíme.

9. Omeletu se špenátem můžeme podávat i  s vařeným bramborem nebo bílým pečivem.

Dobrou chuť!


Žádné komentáře: