Tuto polévku můžeme podávat jako samostatné jídlo a jako přílohu k ní třeba napéct bramborové placky. Opravdu je sytá, ale také dobrá a zdravá.
Ingredience pro recept Smetanová polévka z fazolových lusků:
Smetanová polévka z fazolových lusků krok za krokem:
2. Očistíme brambory, nakrájíme je na malé kousky a přidáme do polévky. Osolíme, vložíme koření a vaříme do měkka.
3. Otevřeme konzervu fazolí, slijeme z ní nálev a přidáme je do polévky. V případě, že chceme použít suché fazole, musíme je den předem namočit a vaříme je do poloměkka a teprve potom přidáme brambory a fazolky.
4. Polévku zahustíme smetanou a necháme přejít varem.
5. Podle chuti dochutíme koprem nebo jiným zeleným kořením. Odstraníme bobkový list a nové koření.
6. Smetanová polévka z fazolových lusků chutná také dochucená až na talířivinným nebo balsamikovým či jiným octem .
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat