čtvrtek 3. listopadu 2011

Dýňová česnečka



Máme-li k dispozici jen malý kousek dýně, který na dýňovou polévku nestačí (třeba část, již jsme vydlabali z halloweenské tykve), můžeme si z ní udělat skvělou česnečku.


Ingredience pro recept Dýňová česnečka:

Malý kousek dýně, vývar nebo masox, sůl, pepř, česnek, kostičky chleba, omastek.

Dýňová česnečka krok za krokem:

1. Ve osoleném vývaru (vodě s masoxem) rozvaříme zbytky dýně.

2. Přecedíme a dužinu prolisujeme.

3.  Starší chléb nakrájíme na kostičky a osmažíme je na pánvi s trochou oleje.

4. Polévku uvedeme do varu, vypneme ji a přidáme prolisovaný česnek.

5. Nalijeme do talířů a opečený chléb podáváme zvlášť, aby se nerozmáčel.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: