Máme-li k dispozici jen malý kousek dýně, který na dýňovou polévku nestačí (třeba část, již jsme vydlabali z halloweenské tykve), můžeme si z ní udělat skvělou česnečku.
Ingredience pro recept Dýňová česnečka:
Malý kousek dýně, vývar nebo masox, sůl, pepř, česnek, kostičky chleba, omastek.
Dýňová česnečka krok za krokem:
1. Ve osoleném vývaru (vodě s masoxem) rozvaříme zbytky dýně.
2. Přecedíme a dužinu prolisujeme.
3. Starší chléb nakrájíme na kostičky a osmažíme je na pánvi s trochou oleje.
4. Polévku uvedeme do varu, vypneme ji a přidáme prolisovaný česnek.
5. Nalijeme do talířů a opečený chléb podáváme zvlášť, aby se nerozmáčel.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat