pondělí 28. března 2022

Červená čočka na kyselo

 

Červená čočka na kyselo, foto med

Loupaná červená čočka má oproti běžné hnědé několik výhod: nemusíme ji předem namáčet, nenadýmá a vaří se jen asi 15 minut. Je vhodná i pro děti a na různé diety.


Ingredience pro recept Červená čočka na kyselo:

250 g červené čočky, 1 cibule, 1 stroužek česneku, olej, sůl, pepř, 3 lžíce octa.


Červená čočka na kyselo krok za krokem:

  1. Čočku propláchneme a uvaříme ve vodě v poměru 1:2.
  2. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno.
  3. Na oleji necháme zesklovatět cibuli s česnekem, přidáme scezenou čočku. Osolíme, opepříme a okyselíme octem a důkladně promícháme.
  4. Červenou čočku na kyselo podáváme s párkem nebo volským okem či vařeným vejcem. Vhodnou přílohou je kyselá okurka.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: