úterý 12. července 2011

Rychlý tvarohový koláč



Ingredience pro recept Rychlý tvarohový koláč:

2 tvarohy, 2 vejce, trochu mléka, 2 šálky polohrubé mouky, 1 šálek cukru, ½ prášku do pečiva, vanilkový cukr, skořicový cukr, máslo nebo Hera, olej na vymazání formy a případně podle chuti ořechy nebo kandované ovoce či rozinky.

Rychlý tvarohový koláč krok za krokem:

1. V jedné nádobě namícháme suchou směs z 2 šálků polohrubé mouky, ½ šálku cukru, ½ vanilkového cukru a ½ prášku do pečiva.
2. V druhé nádobě rozmícháme tvaroh s vejci, ½ šálkem cukru, ½ vanilkového cukru  a s trochou mléka, aby vznikla krémová konzistence.
3. Podle chuti můžeme, ale nemusíme, přidat ořechy nebo rozinky, strouhanou citronovou kůru apod.
4. Olejem vymastíme koláčovou nebo dortovou formu.
5. Půlku suché směsi rovnoměrně rozsypeme po dnu formy.
6. Na směs opatrně rozprostřeme namíchaný tvaroh.
7. Na něj opět rovnoměrně nasypeme zbylou půlku suché směsi.
8. Poklademe tenkými plátky másla (případně Hery) a posypeme skořicovým cukrem.
9. Rychlý tvarohový koláč pečeme na 180 °C asi 30 minut.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: