neděle 25. listopadu 2012

Domácí čokoládová zmrzlina




Zmrzlinu nemusíme jíst pouze v letních vedrech, je i oblíbeným dezertem pro sváteční chvíle. A vyrobíme-li si domácí, určitě do ní dáme samé dobré přísady a tak si ji připravíme tak, aby nám maximálně chutnala. Zmrzlinový strojek vše jistí, ale pokud ho nemáme, nevadí, jde to i bez něj.

Ingredience pro recept Domácí čokoládová zmrzlina:

Tabulku čokolády, nejlépe 70%, ale může být i na vaření (asi 100 g), hrnek mléka, vrchovatá lžíce kakaa, 2 lžíce cukru (dobrý je třtinový) anebo medu, kelímek smetany na šlehání, ztužovač šlehačky, 2 lžíce rumu, na ozdobu posekané oříšky nebo mandle.

Domácí čokoládová zmrzlina krok za krokem:

1. V trošce horkého mléka svaříme kakaový prášek a rozmícháme dohladka, dolijeme zbytek mléka a vložíme rozlámanou čokoládu. Již nevaříme.
2. Přidáme cukr a mícháme, dokud se čokoláda a cukr nerozpustí. Necháme vychladnout, pak vmícháme rum.
3. Smetanu se ztužovačem šlehačky vyšleháme dotuha.
4. Do tuhé šlehačky po částech za stálého míchání přidáváme čokoládové mléko.
5. Zmrzlinu nalijeme do vhodné uzavíratelné nádoby a dáme zmrazit do mrazničky. Občas promícháváme.
6. Domácí čokoládová zmrzlina je hotová přibližně za šest hodin. Podáváme ji s posekanými oříšky, případně i šlehačkou nebo karamelovou polevou aj.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: