pátek 8. února 2013

Pikantní bramborák s mletým masem


Zajímavou alternativou klasického bramboráku se salámem je  pikantní bramborák s mletým masem. Určitě to stojí za pokus.



Ingredience pro recept Pikantní bramborák s mletým masem:

Asi 300 g mletého maso (mix), 3-4 brambory, 1 vejce, 3 stroužky česneku, hrstka majoránky, hrstka zelené petrželky, mletý pepř, sůl, 2-3 chilli papričky, hladká mouka na zahuštění, asi půl šálku mléka, olej na smažení.

Pikantní bramborák s mletým masem krok za krokem:

1. Oškrábeme a nastrouháme brambory a zalijeme je mlékem, aby nehnědly.

2. Oloupeme a se solí utřeme česnek.

3. Chilli papričky rozřízneme podélně a odstraníme semeníky a všechna zrníčka. Pak je nadrobno pokrájíme.

4. K bramborám přidáme mleté maso, vejce, utřený česnek, pokrájené papričky, sůl a koření. Dobře promícháme a podle potřeby zahustíme hladkou moukou.

5. Na pánvi rozehřejeme olej a lžící na něj klademe těsto a roztíráme ho tak, aby bylo vysoké 5 – 8 mm.

6. Smažíme po obou stranách dozlatova.

7. Pikantní bramborák s mletým masem podáváme horký a nejlépe se zeleninovým salátem.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: