středa 18. září 2013

Houbová - gulášová polévka z kotrče kadeřavého


Kotrč kadeřavý je jedlá a výjimečně chutná houba, která vypadá tak trochu jako květák. Roste od srpna do konce října a může dorůst až 30 centimetrů.

Ingredience pro recept Houbová - gulášová polévka z kotrče kadeřavého: 

Středně velký až velký kotrč kadeřavý, 250 g brambor, 1 cibule, 1 lžíce tuku, 1 lžíce mouky, sůl, kmín, sladká paprika, česnek, majoránka, olej.

Houbová - gulášová polévka z kotrče kadeřavého krok za krokem: 

1. Očistíme kotrč kadeřavý a pokrájíme na kostky.
2. Očištěnou cibuli pokrájenou nadrobno zpěníme na oleji a přidáme houby.
3. Lehce osmahnuté je osolíme, okmínujeme a necháme dusit do vysmahnutí šťávy.
4. Zaprášíme moukou, poté stáhneme z plotny, vmícháme mletou papriku a zalijeme vroucí vodou.
5. Přidáme očištěné a na kostičky nakrájené brambory a vše společně dovaříme.
6. Nakonec dochutíme utřeným česnekem a majoránkou.
7. Gulášovou houbovou polévku z kotrče kadeřavého podáváme s pečivem, s chlebem nebo s plackami.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: