úterý 8. října 2013

Plecko na celeru


Z plecka se dá připravit množství chutných jídel. Zajímavou variantou je plecko na celeru.




Ingredience pro recept Plecko na celeru

500 g plecka, 50 g slaniny, 1 velká cibule, 1 celer, sůl, drcené pepře, tymián (nejlépe čerstvý), trochu vývaru.

Plecko na celeru krok za krokem

1. Slaninu nakrájíme na kostičky, maso na kostky, oloupanou cibuli na půlkolečka a očištěný celer na hranolky.
2.Vše smícháme se solí a kořením a rozprostřeme na vymazanou zapékací misku nebo pekáč.
3. Podlijeme vývarem, zaklopíme poklicí nebo přikryjeme alobalem a v předehřáté troubě pečeme na 180 °C asi půl hodiny.
4. Poté poklici (alobal) sejmeme a pečeme, dokud maso není měkké.
5. Plecko na celeru podáváme s bramborem nebo s rýží.

Dobrou chuť

Žádné komentáře: