pátek 11. října 2013

Vepřové plátky na houbách a víně


Houby použijeme nejlépe čerstvé, ale také si můžeme na tři hodiny namočit sušené.




Ingredience pro recept Vepřové plátky na houbách a víně:

Vepřové plátky z plecka nebo krkovice, 200 g čerstvých hub, sůl, pepř, špetka zázvoru, 2 střední cibule, 40 g hladké mouky, 60 g sádla, 4 lžíce červeného vína, 1 kyselá okurka

Vepřové plátky na houbách a víně krok za krokem:

1. Plátky masa po okrajích nařízneme mělkými zářezy, naklepeme, osolíme, okořeníme a necháme čtvrt hodiny odležet. 2. Na sádle zpěníme oloupanou a drobně pokrájenou cibuli, na které plátky masa opečeme z obou stra¬n. Přidáme očištěné a na větší kusy pokrájené houby. Podlijeme trochou vody a dusíme.
3. Poloměkké plátky masa a houby vyjme¬me, šťávu vydusíme do tuku, zapráší¬me moukou, osmahneme, zalijeme ji vodou, rozmícháme a přivedeme k varu.
4. Vrátíme zpět plátky masa s houbami, přidáme okurku, pokrájenou na kostič¬ky a dusíme do změknutí. Podle potřeby podléváme horkou vodou a obracíme.
5. Ke konci dušení přilijeme víno.
6. Vepřové plátky na houbách a víně podáváme s dušenou rýží nebo s houskovými knedlíky.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: