Českou rybu kapra můžeme připravit na mnoho způsobů. Jedním z tradičních je vynikající kapr po mlynářsku.
Ingredience pro recept Kapr po mlynářsku:
asi 1,5 kg kapra, sůl, kmín, hladká mouka, olej.
Kapr po mlynářsku krok za krokem:
1. Kapra očistíme – buď ho stáhneme z kůže nebo odstraníme šupiny. Opláchneme, osušíme a naporcujeme na úhledné kousky.
2. Porce osolíme, nakmínujeme a obalíme v hladké mouce.
3. Rozehřejeme olej a v rozpáleném rychle rybu opečeme po obou stranách. Pak na chvilku zakryjeme a bez podlévání dodusíme.
4. Porce rozdělíme na talíře, ozdobíme citrónem, případně zelenou petrželkou.
5. Kapr po mlynářsku podáváme s vařenými brambory a salátem ze syrové zeleniny.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat