neděle 27. ledna 2019

Fazolky se šunkou


Lehké jídlo vhodné k teplé večeři, která je hned připravená. Fazolové lusky snižují cukr v krvi, proto jsou velmi vhodné i pro diabetiky.  



Ingredience pro recept Fazolky se šunkou:


350 g zmrazených zelených fazolových lusků, 100 g šunky vcelku, plátek másla, sůl, drcený zelený pepř, podle chuti provensálské koření.

Fazolky se šunkou krok za krokem:
  1. Do vroucí osolené vody nasypeme mrazené fazolky a vaříme asi 5 minut.
  2. Šunku nakrájíme na kostičky a orestujeme ji na pánvi na rozehřátém másle,
  3. Přidáme scezené fazolky, osolíme, okořeníme a opékáme asi 5 minut.
  4. Fazolky se šunkou podáváme horké s vařeným bramborem nebo s pečivem.
Dobrou chuť!

Žádné komentáře: