čtvrtek 24. ledna 2019

Jablečná roláda


Chutný a rychle připravený moučník – jablečnou roládu – pečeme jako převrácený koláč rovnou s náplní. Upečený ho převrátíme a zarolujeme, což vyžaduje jen elementární šikovnost.



Ingredience pro recept Jablečná roláda:

4 vejce, 150 g cukru krupice, vanilkový cukr, 150 g hladké mouky, 1 lžička prášku do pečiva, 300 g nastrouhaných jablek, skořice, moučkový cukr. 

Jablečná roláda krok za krokem:

1. Odstraníme ohryzky, oloupeme jablka a nastrouháme je.

2. Nastrouhaná jablka rozprostřeme na plech vyložený papírem na pečení, posypeme je skořicí a pocukrujeme.
3. Nejlépe elektrickou metlou vyšleháme celá vejce s cukrem, pak přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva.
4. Těsto nalijeme na nastrouhaná jablka na plechu a opatrně ho uhladíme.
5. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170−180 °C asi 20 minut. 
Vytáhneme z trouby, navrch položíme utěrku a přes plech položíme velké prkénko nebo druhý plech. 

6. Moučník překlopíme a opatrně pomocí utěrky stočíme do rolády.
7. Jablečnou roládu pocukrujeme, necháme zcela vychladnout a nakrájíme na úhledné plátky.


Dobrou chuť!



Žádné komentáře: