Chutný a rychle připravený moučník – jablečnou roládu – pečeme jako převrácený koláč rovnou s náplní. Upečený ho převrátíme a zarolujeme, což vyžaduje jen elementární šikovnost.
Ingredience pro recept Jablečná roláda:
4 vejce, 150 g cukru krupice, vanilkový cukr, 150 g hladké mouky, 1 lžička prášku do pečiva, 300 g nastrouhaných jablek, skořice, moučkový cukr.
Jablečná roláda krok za krokem:
1. Odstraníme ohryzky, oloupeme jablka a nastrouháme je.
2. Nastrouhaná jablka rozprostřeme na plech vyložený papírem na pečení, posypeme je skořicí a pocukrujeme.
3. Nejlépe elektrickou metlou vyšleháme celá vejce s cukrem, pak přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva.
4. Těsto nalijeme na nastrouhaná jablka na plechu a opatrně ho uhladíme.
5. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170−180 °C asi 20 minut.
Vytáhneme z trouby, navrch položíme utěrku a přes plech položíme velké prkénko nebo druhý plech.
7. Jablečnou roládu pocukrujeme, necháme zcela vychladnout a nakrájíme na úhledné plátky.
Dobrou chuť!
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat