čtvrtek 20. října 2011

Mladé červené zelí


Ingredience pro recept Mladé červené zelí:

1 hlávka červeného zelí, 2 cibule, lžíce sádla (nebo olej), 100 ml vína na vaření, sůl, kmín, ocet, cukr


Mladé červené zelí krok za krokem:

1. Hlávku zelí rozkrojíme na čtvrtky a každou z nich nakrájíme nožem (nebo nakrouháme robotem) na tenké nudličky. Košťál vyhodíme.
2. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a na sádle ve větším kastrolu usmažíme dozlatova.
3. Přidáme zelí, osolíme, okmínujeme, okyselíme octem a podlijeme malým množstvím vody, aby se zelí nechytalo ke dnu.
4. Zaklopíme poklicí a na mírném ohni dusíme do poloměkka.
5. Podlijeme vínem, osladíme, případně ještě dosolíme a dusíme, dokud se všechna tekutina neodpaří a zelí nezměkne.
6. Mladé červené zelí podáváme ke kachně, huse, tmavým masům nebo k bavorským klobásám.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: