sobota 29. října 2011

Vařený květák se smaženou strouhankou


Vařený květák politý máslem a sypaná osmaženou strouhankou je skvělé lehké jídlo nejen pro letní dny.


Ingredience pro recept Vařený květák se smaženou strouhankou:

Středně velký květák, sůl, strouhanku (asi 2 lžíce na 1 porci), olej, kus másla.

Vařený květák se smaženou strouhankou krok za krokem:

1. Z květáku odstraníme listy a část košťálu a opláchneme ho.

2. Rozdělíme ho na čtvrtiny a uvaříme v osolené vodě doměkka.

3. Na pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm strouhanou housku.

4. Přepustíme kousek másla.

5. Naservírujeme květák, posypeme ho strouhanou houskou a polijeme máslem.

6. Vařený květák se smaženou strouhankou podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovým pyré.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: