pondělí 14. listopadu 2011

Kari kuře s ananasem, buráky a rýží Basmati


Ingredience pro recept Kari kuře s ananasem, buráky a rýží Basmati:

1 větší nebo 2 menší kuřecí řízky, 3-4 vrchovaté lžíce kostek ananasového kompotu i s nálevem, 1—2 lžíce burských oříšků, 1 lžička kari, sójová omáčka, půl lžičky solamylu nebo jiného škrobu, sůl, pepř, šálek rýže Basmati.

Kari kuře s ananasem, buráky a rýží Basmati krok za krokem

1. Do kastrolku nasypeme šálek (asi 150 ml) rýže baseti a dvěma stejnými šálky vody ji zalijeme. Přidáme velkou špetku soli a dáme vařit na mírný plamen. Rýže Basmati jiné úpravy nepotřebuje. Až se voda vyvaří, rýže je hotová.
2. Kuřecí maso nakrájíme na kousky.
3. Rozpálíme pánev, dáme trochu oleje a zlehka opražíme buráky.
4. Na oříšky vložíme kousky kuřete, osolíme, okořeníme kari a pepřem (nebo chilli) a opečeme do růžova.
5. Přidáme kousky ananasu i s nálevem, zakápneme sójovou omáčkou a prohřejeme.
6. Ve třech lžících vody namočíme půl lžičky škrobu, rozmícháme a vlijeme na maso, čímž zahustíme šťávu.
7. Na talíře rozdělíme rýži a na ni naservírujeme obsah pánve, tedy kari kuře s ananasem, buráky a rýží Basmati.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: