neděle 20. listopadu 2011

Smetanová polévka z fazolových lusků


Tuto polévku můžeme podávat jako samostatné jídlo a jako přílohu k ní třeba napéct bramborové placky. Opravdu je sytá, ale také dobrá a zdravá.

Ingredience pro recept Smetanová polévka z fazolových lusků:

250 g fazolových lusků, 3 brambory, konzerva fazolí (nejlépe velkých červených), 250 ml smetany (může být o zakysaná), sůl, pepř, 4 kuličky nové koření, 1 bobkový list. Může být, ale nemusí – hrst posekaného kopru (bazalky, saturejky) a ocet.

Smetanová polévka z fazolových lusků krok za krokem:

1.Dáme vařit vodu (lze použít i vývar nebo masox), do které dáme omyté zelené fazolky. Jsou-li příliš dlouhé, můžeme je nakrájet na menší kousky.
2. Očistíme brambory, nakrájíme je na malé kousky a přidáme do polévky. Osolíme, vložíme koření a vaříme do měkka.
3. Otevřeme konzervu fazolí, slijeme z ní nálev a přidáme je do polévky. V případě, že chceme použít suché fazole, musíme je den předem namočit a vaříme je do poloměkka a teprve potom přidáme brambory a fazolky.
4. Polévku zahustíme smetanou a necháme přejít varem.
5. Podle chuti dochutíme koprem nebo jiným zeleným kořením. Odstarníme bobkový list a nové koření.
6. Smetanová polévka z fazolových lusků chutná také dochucená až na talířivinným nebo balsamikovým či jiným octem .

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: