pátek 10. května 2013

Domácí chilli tatarka


Pikantní domácí tatarská omáčka je skvělá ke grilovaným masům, steakům, i k hranolkům.


Ingredience pro recept Domácí chilli tatarka:

2 žloutky, 250 ml oleje, 2 lžíce láku z okurek, lžička plnotučná hořčice, sůl, kyselá okurka, malá cibule, 3 čerstvé chilli papričky nebo feferonky.

Domácí chilli tatarka krok za krokem:

1. Utřeme žloutky se solí do pěny a za stálého míchání pomalu přikapáváme olej, až vznikne hustá hmota. Přípravu zrychlíme, když majonézu vyrobíme v robotu.
2. Do husté majonézy vmícháme hořčici a trochu láku z okurek.
3. Oloupeme a nadrobno nakrájíme cibuli, nadrobno nakrájíme i kyselou okurku a přidáme je majozény.
4. Chilli papričky podélně prořízneme a odstraníme semínka. Papričky držíme celou dobu za stopku, abychom palčivost papriček nepřenesli na ruce a případně se nedotli citlivých míst, např. oka.
5. Očištěné papričky nakrájíme na velmi drobné proužky a vmícháme do tatarské omáčky.
6. Domácí chilli tatarku odložíme na hodinku do ledničky, aby se chutě promísily.
7. Tuto pikantní omáčku podáváme ke grilovanému nebo smaženému masu, k hranolkům, americkým bramborům apod.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: