úterý 14. května 2013

Pečené kuře s nádivkou


Kuře s nádivkou je velmi chutné - nádivka sama je přílohou, stačí, když přidáme zeleninový salát nebo kompot a máme třeba skvělý nedělní oběd.



Ingredience pro recept Pečené kuře s nádivkou:

Kuře, koření na pečené kuře, 1 veka nebo 4 housky, 100 g másla nebo oleje, 3 vejce, pepř, sůl, půl šálku nakrájené zelené petrželky, pokud máme, můžeme přidat kousek uzeného nakrájeného na kostičky.

Pečené kuře s nádivkou krok za krokem:

1. Veku nakrájíme na plátky a pokropíme mlékem. Rozmočené je rozmícháme s rozšlehanými vejci, špetkou soli, kořením a kouskem uzeného a dvěma lžícemi rozpuštěného másla.

2. Nádivku uděláme spíš řidší než příliš tuhou.

3. Kuře opláchneme, osušíme a zevnitř i na povrchu osolíme.

4. Nádivkou naplníme kůži po krku, a to tak, že prstem podebereme kůži na prsou, aby kapsa byla větší.

5. Také naplníme hrudní dutinu. Naplněné kapsy můžeme sešít nebo spíchnout jehlami na maso.

6. Nadité kuře okořeníme kořením na pečená nebo grilovaná kuřata. Položíme ho do vymaštěného pekáče prsy nahoru, aby kasa nepraskla a upečeme dozlatova.

7. Zbylou nádivku upečeme zvlášť, nebo ji přidáme do pekáčku s kuřetem asi v polovině pečení.

8. Kuře během pečení přeléváme vypečeným omastkem.

9. Podáváme kousek kuřete s nádivkou a zeleninovým salátem.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: