neděle 5. května 2013

Guláš z kuřecích žaludků




Ingredience pro recept Guláš z kuřecích žaludků:

500 g kuřecích žaludků, 2 cibule, 2 stroužky česneku, olej nebo jiný omastek, např. vyškvařená slanina, 2 lžičky sladké papriky, 1/2 lžičky kmínu, 1/2 lžičky pepře, podle chuti ostré mleté papriky, sůl, majoránka, 2 lžíce hladké mouky.

Guláš z kuřecích žaludků krok za krokem:

1. Oloupeme a nadrobno nakrájíme cibuli. Necháme ji na omastku zesklovatět.
2. Kuřecí žaludky propláchneme, překrojíme na poloviny nebo na třetiny a vložíme na cibuli, přidáme pepř a kmín a maso necháme zatáhnout.
3. Stáhneme z ohně a vmícháme papriku a podlijeme horkou vodou. Osolíme a pod pokličkou dusíme na mírném ohni doměkka.
4. Z omastku a mouky usmažíme světlou jíšku. Kdo neumí, koupí si instantní. Přidáme ji do vařícího se guláše, zamícháme a dusíme ještě asi 15 minut.
5. Utřeme česnek se solí (nebo vložíme do lisu na česnek) a přidáme do guláše. Rozemneme do něj také hrstku majorány. Již nevaříme.
6. Guláš z kuřecích žaludků podáváme s rýží, těstovinami nebo knedlíkem.

Dobrou chuť!

1 komentář:

jiri horak lodz polsko. řekl(a)...

Ja je taky delam,cele nasi rodine chutna.Misto jisky dodavam smetanu 12%procetni. Zdravim v Cesku.