úterý 7. května 2013

Slepice smažená v těstíčku


Když vaříte slepičí polévku, můžete z masa ze slepice připravit chutný oběd nebo večeři, když ho osmažíte v těstíčku.



Ingredience pro recept Slepice smažená v těstíčku:

Vařená slepice, vejce, 3-4 lžíce hladké mouky, mléka tolik, aby vzniklo těstíčko o něco hustší než na palačinky, sůl, drcené pepře, lžička kari (není nezbytné), lžička majoránky, případně i nakrájená kudrnka, omastek.

Slepice smažená v těstíčku krok za krokem:

1. Z uvařené slepice odstraníme kůži a obereme maso. Větší kusy nakrájíme.

2. V misce ušleháme vejce s moukou a mlékem do hladkého těstíčka. Přidáme sůl a koření.

3. Do těstíčka vložíme kousky masa a promícháme.

4. Rozehřejeme olej na pánvi a lžící tvoříme placičky velikosti lívance, které osmažíme po obou stranách dozlatova. Poté odložíme na vrstvu ubrousků, aby odsály přebytečný tuk.

5. Slepici smaženou v těstíčku podáváme s bramborem, hranolky, bramborovou kaší apod.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: