pátek 24. října 2014

Čirůvka fialová po čínsku


Čirůvky jsou podzimní houby, které často nacházíme ještě i v zimě. Fialovou si snad nemůžeme splést pro typickou barvu s žádnou jinou, jedině čirůvkou dvoubarevnou, která je stejně dobrá. Tento druh hub vyžaduje delší tepelnou úpravu, a to nejméně 20 minut, lépe půl hodiny.


Ingredience pro recept Čirůvka fialová po čínsku:

500 g čirůvek fialových nebo dvoubarvých, 3 PL oleje, 1 cibule, kousek zeleného pórku, 200 ml zeleninového vývaru nebo vody, sůl, lžička zázvoru, půl lžičky chilli nebo sečuánského pepře, půl lžičky Wei–su nebo glutasolu, 1 PL máčeného škrobu - Solamyl, 1 PL sójové omáčky

Čirůvka fialová po čínsku krok za krokem:

1. Cibuli oloupeme, nakrájíme a na oleji necháme zesklovatět.

2. Přidáme očištěné a na větší kousky nakrájené houby. Osolíme, okořeníme zázvorem a chilli a necháme asi 30 minut dusit.

3. Podle potřeby podléváme vývarem nebo vodou.

4. Na závěr rozmícháme v asi 100 ml vody lžičku Solamylu, přidáme Wei–su a sójovou omáčku a vlijeme do omáčky.

5. Mícháme, dokud nezhoustne.

6. Čirůvku fialovou po čínsku podáváme s rýží.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: