pátek 24. října 2014

Čirůvka fialová po čínsku



Ingredience pro recept Čirůvka fialová po čínsku:

500 g čirůvek fialových nebo dvoubarvých, 3 PL oleje, 1 cibule, kousek zeleného pórku, 200 ml zeleninového vývaru nebo vody, sůl, lžička zázvoru, půl lžičky chilli nebo sečuánského pepře, půl lžičky Wei–su nebo glutasolu, 1 PL máčeného škrobu - Solamyl, 1 PL sójové omáčky

Čirůvka fialová po čínsku krok za krokem:

1. Cibuli oloupeme, nakrájíme a na oleji necháme zesklovatět.
2. Přidáme očištěné a na větší kousky nakrájené houby. Osolíme, okořeníme zázvorem a chilli a necháme asi 30 minut dusit.
3. Podle potřeby podléváme vývarem nebo vodou.
4. Na závěr rozmícháme v asi 100 ml vody lžičku Solamylu, přidáme Wei–su a sójovou omáčku a vlijeme do omáčky.
5. Mícháme, dokud nezhoustne.
6. Čirůvku fialovou po čínsku podáváme s rýží.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: