čtvrtek 16. října 2014

Čína z krůtích jater




Ingredience pro recept Čína z krůtích jater:

Půl kila krůtích jater, 2 PL Solamylu (Naturamyl apod.), šálek fazolek, šálek bambusových výhonků, šálek pórku, malá cibule, 2 stroužky česneku, sůl, mletý zázvor, chilli, sójová omáčka, trochu vína (asi deci), olej na smažení.

Čína z krůtích jater krok za krokem:

1. Krůtí játra opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostičky.
2. Do misky nasypeme Solamyl, kousky jater v něm obalíme a hned smažíme na rozpáleném oleji v pánvi. Kousky od sebe oddělujeme.
3. Usmažené kousky jater dáme na síto okapat.
4. Na pánev teď dáme nadrobno nakrájenou cibuli, česnek a sušený zázvor a počkáme, až zesklovatí.
5. Přidáme pór nakrájený na kolečka, mrazené fazolky, plátky bambusových výhonků a chilli a krátce restujeme, až je zelenina téměř měkká.
6. Přidáme osmažená játra a zalijeme omáčkou, kterou si namícháme z půl šálku vody, lžičky Solamylu, půl šálku vína, špetky cukru, špetky soli.
7. Krátce orestujeme, aby omáčka, které bude jen málo, zhoustla.
8. Čínu z krůtích jater podáváme s rýží nebo s bramborovými hranolky.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: