Krůtí srdce na houbách s rýží je velmi slušným a přitom vcelku levným jídlem, zejména máme-li svoje mrazené nebo sušené houby.
Ingredience pro recept Krůtí srdce na houbách:
500 g krůtích srdcí, 1 střední cibule, 150 g čerstvých nebo mrazených hub (nebo hrstku sušených, které předem namočíme), stroužek česneku, sůl, kmín, pepř, sladká mletá paprika (asi půl lžičky), olej, lžíce mouky, trochu vývaru nebo půlka masoxu a voda.
Krůtí srdce na houbách krok za krokem:
1. Krůtí srdce se prodává většinou již ořezané, ale pokud ho dostaneme i s aortou, všechno to nehezké odřízneme a dáme kočce, psovi, nebo to prostě vyhodíme. Srdce pak opláchneme.
2. Oloupeme cibuli i česnek a nakrájíme je na kostičky.
3. Rozehřejeme olej a cibuli necháme zesklovatět, pak přidáme kmín, pepř a necháme rozvonět.
4. Srdce nakrájíme podélně na osminky a osmažíme je spolu s pokrájenými houbami na cibuli. Až se maso zatáhne, osolíme ho a přidáme posekaný česnek.
5. Pak vše zasypeme lžící hladké mouky s mletou paprikou, necháme krátce osmahnout a podlijeme vývarem nebo horkou vodou s masoxem. Přidáme nové koření a pod pokličkou dusíme za občasného míchání na mírném ohni asi 40 minut.
6. Krůtí srdce na houbách podáváme s dušenou rýží, knedlíkem nebo těstovinami.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat