Zajímavou alternativou klasického bramboráku se salámem je pikantní bramborák s mletým masem. Určitě to stojí za pokus.
Ingredience pro recept Pikantní bramborák s mletým masem:
Asi 300 g mletého maso (mix), 3-4 brambory, 1 vejce, 3 stroužky česneku, hrstka majoránky, hrstka zelené petrželky, mletý pepř, sůl, 2-3 chilli papričky, hladká mouka na zahuštění, asi půl šálku mléka, olej na smažení.
Pikantní bramborák s mletým masem krok za krokem:
1. Oškrábeme a nastrouháme brambory a zalijeme je mlékem, aby nehnědly.
2. Oloupeme a se solí utřeme česnek.
3. Chilli papričky rozřízneme podélně a odstraníme semeníky a všechna zrníčka. Pak je nadrobno pokrájíme.
4. K bramborám přidáme mleté maso, vejce, utřený česnek, pokrájené papričky, sůl a koření. Dobře promícháme a podle potřeby zahustíme hladkou moukou.
5. Na pánvi rozehřejeme olej a lžící na něj klademe těsto a roztíráme ho tak, aby bylo vysoké 5 – 8 mm.
6. Smažíme po obou stranách dozlatova.
7. Pikantní bramborák s mletým masem podáváme horký a nejlépe se zeleninovým salátem.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat