pátek 1. února 2013

Jehněčí dušené s kyselou okurkou


Jehněčí maso můžeme připravit i nakyselo. Dusíme ho v zelenině a nakonec přidáme kyselé okurky.


Ingredience pro recept Jehněčí dušené s kyselou okurkou:

Přední jehněčí noha, kousek celeru, 1 mrkev, 1 petržel, 1 cibule, 4 stroužky česneku, sůl, špetka tymiánu, plná lžíce majoránky, pepř, 4 kuličky nového koření, 2 bobkové listy, 3 středně velké kyselé okurky, 3 lžíce láku z okurek, olej, kousek másla. 

Jehněčí dušené s kyselou okurkou krok za krokem:

1. Jehněčí maso opláchneme a osušíme. Odstraníme kousky loje a maso odblaníme.

2. Česnek očistíme a utřeme se solí.

3. Maso ze všech stran potřeme touto česnekovou pastou, posypeme kořením, vložíme do olejem vymazaného pekáčku, mírně podlijeme, přidáme nové koření a bobkový list a pod pokličkou pečeme ve středně teplé troubě doměkka.

4. Oloupeme a nadrobno nakrájíme cibuli, očistíme a nadrobno nakrájíme kořenovou zeleninu. Vše osmažíme na pánvi, ve které rozehřejeme kousek másla.

5. Měkké maso vyjmeme a vykostíme.

6. Orestovanou zeleninu přidáme do výpečku, případně mírně podlijeme a podusíme. Pak celé rozmixujeme nebo propasírujeme.

7. Do pekáče s omáčkou vrátíme maso, přidáme nadrobno nakrájené kyselé okurky, přilijeme lák a již odkryté krátce pečeme.

8. Jehněčí podáváme na nahřátých talířích (skvěle nám poslouží mikrovlnka). Jako příloha jsou ideální bramborové knedlíky nebo rýže.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: