neděle 17. dubna 2022

Piškotová roláda s marmeládou

 

Piškotová roláda s marmeládou, foto med

Jednoduchý moučník po nedělním obědě nebo ke kávě či čaji připravíme z piškotového těsta, které potřeme rybízovou nebo podobně navinulou marmeládou a srolujeme.


Ingredience pro recept Piškotová roláda s marmeládou:

Těsto: 4 ks vejce, 100 g cukru, 1 vanilkový cukr, 100 g hladké mouky, 1 lžička prášku do pečiva, nastrouhaná citronová kůra.  

Náplň: rybízová marmeláda, na posypání moučkový cukr.


Piškotová roláda s marmeládou krok za krokem:

  1. Troubu předehřejeme na 170 °C. Plech vyložíme papírem na pečení.
  2. Nejlépe elektrickými metlami vyšleháme bílky se špetkou soli do pevného sněhu. 
  3. Vyšleháme žloutky s cukry a citronovou kůrou do husté pěny.
  4. Prosejeme mouku, smícháme s práškem do pečiva a střídavě se sněhem vmícháme do těsta stěrkou nebo vařečkou.
  5. Těsto pravidelně rozetřeme na plech s pečícím papírem. Výška těsta by měla dělat asi 1,5 cm.
  6. Pečeme v troubě asi 15 minut do růžova.
  7. Plech vyndáme z trouby, necháme malou chvíli odpočinout a pak za tepla i s papírem srolujeme po delší straně.
  8. Až bude srolované těsto vlažné (nemělo by zcela vychladnout), opatrně ho rozvineme a papír sloupneme.
  9. Povrch bohatě potřeme marmeládou, pevně srolujeme a zabalíme do potravinářské fólie.
  10. Necháme odpočívat v chladničce alespoň 2 hodiny. 
  11. Piškotová roládu s marmeládou rozbalíme, pocukrujeme a nakrájíme na asi 2 cm silné plátky.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: