středa 6. července 2022

Vepřový závitek s pohankou


Vepřový závitek s pohankou, foto med

Vepřový závitek z kýty je plněný směsí strouhané Nivy se zeleninou. Chuťově ho skvěle doplňuje dušená pohanka.


Ingredience pro recept Vepřový závitek s pohankou:

4 větší plátky z vepřové kýty, 100 g Nivy, 1 brokolice, 4 sušená rajčata, 1 velká mrkev, 1 cibule, olej, 1 lžíce hladké mouky, sůl, pepř; 200 g pohanky.


Vepřový závitek s pohankou krok za krokem:

  1. Naklepeme řízky natenko, osolíme a opepříme je.
  2. Oloupeme a nadrobno nakrájíme cibuli.
  3. Očistíme a uvaříme mrkev a krátce i brokolici. Mrkev nakrájíme na kostičky, brokolici rozebereme na malé růžičky. Sušená rajčata nakrájíme na nudličky.
  4. Nivu nastrouháme a smícháme ji s připravenou zeleninou.
  5. Směs rozdělíme na čtyři díly a každý dáme do středu plátku masa. 
  6. Plátky masa zavineme a omotáme nití, nebo použijeme jehly na závitky.
  7. Na hluboké pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm závitky ze všech stran. Poté je vyndáme a osmažíme cibuli, kterou zaprášíme moukou a zalijeme horkou vodou.
  8. Do pánve vrátíme závitky, přikryjeme pokličkou a dusíme doměkka.
  9. 200 g pohanky zalijeme 300 ml studené vody, osolíme a přivedeme k varu. Vaříme 10 minut. Poté vypneme a necháme pod pokličkou dojít.
  10. Vepřový závitek servírujeme s uvařenou horkou pohankou.

Dobrou chuť! 


Žádné komentáře: