sobota 9. listopadu 2024

Brokolicovo-sýrové karbanátky

 

Brokolicovo-sýrové karbanátky, foto med

Tyto bezmasé karbanátky jsou příjemně šťavnaté a moc dobré. Brokolici drží pohromadě sýr a vejce, takže dobře drží vytvarovanou formu. Většinou chutná i dětem, které brokolici nemají rády.

Ingredience pro recept Brokolicovo-sýrové karbanátky:

1 brokolice, 150 g strouhaného eidamu nebo goudy, vejce, sůl, pepř, případně na zahuštění trochu strouhanky. Na trojobal mouku, vejce a strouhanku, na smažení olej. 


Brokolicovo-sýrové karbanátky krok za krokem:

  1. Brokolici umyjeme a rozebereme na jednotlivé růžičky. Uvaříme v osolené vodě do měkka. 
  2. Uvařenou brokolici vložíme do ledové vody, aby si zachovala zelenou barvu. 
  3. Poté ji rozmačkáme nebo rozmixujeme.
  4. Brokolicovou hmotu smícháme se strouhaným sýrem, vejcem, solí a pepřem. V případě potřeby zahustíme strouhankou.
  5. Z brokolicového těsta vytvarujeme placičky v podobě klasických karbanátků.
  6. Poté je opatrně obalíme v mouce, rozšlehaném vejci se solí, a nakonec ve strouhance.
  7. Smažíme ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje dozlatova.
  8. Brokolicovo-sýrové karbanátky podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší.

Dobrou chuť!


Žádné komentáře: