středa 6. června 2012

Grilovaný chřest s anglickou slaninou


Luxusní předkrm nebo lehká večeře je grilovaný chřest v kabátku z anglické slaniny.




Ingredience pro recept Grilovaný chřest s anglickou slaninou:

Asi 500 g chřestu, plátky anglické slaniny, sůl, kostka (lžička) cukru, kousek másla

Grilovaný chřest s anglickou slaninou krok za krokem:

1. Chřest opláchneme a od hlavičky směrem ke stonku sloupneme (lze použít i škrabku na brambory). Ze stonků odkrojíme asi 1 – 2 cm. Tento odpad nevyhazujeme, uvaříme z něj chřestovou polévku. Zelený chřest se neloupe.
2. Poté chřest uvaříme v páře nebo ve vroucí vodě (hlavičkami vzhůru), do které přidáme sůl a trošku cukru. Vaříme 15-20 minut.
3. Pazochy chřestu necháme okapat a poté je podle velikosti po dvou nebo po třech obalíme anglickou slaninou a položíme na mřížku grilu. Grilujeme 2-5 minut a ihned podáváme.
4. Grilovaný chřest s anglickou slaninou podáváme s novým bramborem pokapaným máslem.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: