sobota 9. června 2012

Plněné kuřecí závitky


Kuřecí závitky v lehce navinulé okurkové omáčce a k tomu rýže basmati - určitě si pochutnáte!



Ingredience pro recept Plněné kuřecí závitky:

Kuřecí řízky podle počtu strávníků a k tomu odpovídající počet přísad. Na každý závitek počítáme: ½ vařeného vejce, 1 malá kyselá okurka, plátek anglické slaniny, kousek šunky nebo uzeného masa, lžička hořčice, sůl, pepř, případně další koření podle vlastního výběru. Dále trochu oleje, cibule, 2 kyselé okurky, trochu láku z okurek. 

Plněné kuřecí závitky krok za krokem:

1. Kuřecí prsní řízky opatrně (nejlépe přes potravinářskou fólii) rozklepeme na co největší plátek. Ten z obou stran osolíme a opepříme.

2. Uvaříme vejce natvrdo, vychladíme, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Připravíme si ostatní přísady.

3. Každý plátek potřeme plnotučnou (popř. francouzskou) hořčicí, položíme na něj plátek anglické slaniny, do středu plátku umístíme 2 čtvrtky vejce, kyselou okurku a 2 hranolky šunky. Závitky svineme a buď je ovážeme nití či potravinářským provázkem, nebo je sepneme ocelovými jehlami na závitky.

4. Oloupeme a na oleji necháme zesklovatět nakrájenou cibuli a na ní ze všech stran orestujeme závitky. Když se maso zatáhne, podlijeme je vroucí vodou a necháme dusit.

5. V půlce dušení přidáme nastrouhané nebo nadrobno nakrájené kyselé okurky a trochu okurkového láku. Omáčka získá příjemně navinulou chuť. Kdo má rád, může ji trochu zahustit jíškou.

6. Plněné kuřecí závitky podáváme nejlépe s rýží basmati.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: