pátek 10. ledna 2014

Kuřecí řízky v bramboráku

Kuřecí řízky v bramboráku, foto med

Kuřecí plátky v bramboráku jsou tou pravou pochoutkou nejen pro chladné zimní dny. Přidáme k nim zeleninovou oblohu.

Ingredience pro recept Kuřecí řízky v bramboráku:

4 kuřecí plátky (stehenní nebo prsní), 1 kg brambor, asi 200 g hladké mouky, 3-4 stroužky česneku, 1 vejce, sůl, pepř, majoránka, olej na smažení.

Kuřecí řízky v bramboráku krok za krokem:

Oškrábeme a najemno nastrouháme syrové brambory.
Oloupeme česnek a utřeme ho se solí.
Smícháme všechny ingredience, množství mouky se řídí hustotou těsta.
Jemně naklepeme kuřecí plátky, osolíme je a opepříme.
Na pánvi rozehřejeme olej, rozprostřeme na něj placičky velikosti kuřecích plátků. Ihned na ně položíme plátky masa a navrstvíme na ně opět trochu bramborákového těsta.
Smažíme na nižší teplotu, aby se maso dobře propeklo. Poté řízky pomocí obracečky otočíme a smažíme z druhé strany.
Kuřecí řízky v bramboráku podáváme horké, nejlépe s čerstvou zeleninou.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: