Bramboráky s mrkví, foto med |
Brambory na bramborák můžeme z jedné třetiny nastavit mrkví a dokořenit kari, čímž tuto oblíbenou pochoutku ozvláštníme a chuťově obohatíme.
Ingredience pro recept Bramboráky s mrkví
6 větších brambor, 2 mrkve, 250 g hladké mouky, 1 vejce, 2-3 stroužky česneku, 1 lžíce rozemnuté majoránky, 1 lžička kari, 1 lžička mletého pepře, sůl. Olej na smažení.Bramboráky s mrkví krok za krokem
- Omyté brambory a mrkev oloupeme. Česnek očistíme.
- Brambory a mrkev nastrouháme na středně jemném struhadle, česnek utřeme se solí.
- Přidáme vejce, mouku a koření a důkladně promícháme. Podle potřeby přidáme nebo ubereme mouku – záleží na šťavnatosti zeleniny.
- Na pánvi rozehřejeme olej, lžící nebo malou naběračkou naklademe hromádku těsta, kterou rozhrneme na placičky. Osmažíme je po obou stranách dozlatova.
- Smažené bramboráky klademe na ubrousky nebo papírové utěrky, abychom je zbavili přebytečné mastnoty. Pokračujeme ve smažení, dokud nezpracujeme všechno těsto.
- Bramboráky s mrkví podáváme horké (chladnutím pozbývá na křupavosti), obložené čerstvou zeleninou nebo se zeleninovým salátem.
Žádné komentáře:
Okomentovat