neděle 5. března 2017

Bramboráky s mrkví

Bramboráky s mrkví, foto med

Brambory na bramborák můžeme z jedné třetiny nastavit mrkví a dokořenit kari, čímž tuto oblíbenou pochoutku ozvláštníme a chuťově obohatíme.

Ingredience pro recept Bramboráky s mrkví

6 větších brambor, 2 mrkve, 250 g hladké mouky, 1 vejce, 2-3 stroužky česneku, 1 lžíce rozemnuté majoránky, 1 lžička kari, 1 lžička mletého pepře, sůl. Olej na smažení. 

Bramboráky s mrkví krok za krokem

  1. Omyté brambory a mrkev oloupeme. Česnek očistíme.
  2. Brambory a mrkev nastrouháme na středně jemném struhadle, česnek utřeme se solí.
  3. Přidáme vejce, mouku a koření a důkladně promícháme. Podle potřeby přidáme nebo ubereme mouku – záleží na šťavnatosti zeleniny.
  4. Na pánvi rozehřejeme olej, lžící nebo malou naběračkou naklademe hromádku těsta, kterou rozhrneme na placičky. Osmažíme je po obou stranách dozlatova.
  5. Smažené bramboráky klademe na ubrousky nebo papírové utěrky, abychom je zbavili přebytečné mastnoty. Pokračujeme ve smažení, dokud nezpracujeme všechno těsto.
  6. Bramboráky s mrkví podáváme horké (chladnutím pozbývá na křupavosti), obložené čerstvou zeleninou nebo se zeleninovým salátem.
Dobrou chuť!

Žádné komentáře: