Botwinka - polévka z červené řepy, foto med |
Polská polévka Botwinka z červené řepy má úžasnou barvu i chuť. Její přípravu zvládne i naprostý začátečník.
Ingredience pro recept Botwinka - polská polévka z červené řepy:
2-3 mladé řepy s natí, 1 starší řepa bez natě, plátek másla, 1,5 litru vývaru nebo vody a masoxu, sůl, pepř, smetana, citron, podle chutě čerstvý kopr. Na porci 1 vařené vejce.Botwinka - polská polévka z červené řepy krok za krokem:
Červená řepa, foto med |
- Řepu očistíme a pak ji i s natí a stonky nakrájíme na kousky, bulvy na čtverečky.
- V hrnci rozpustíme máslo a řepu na něm pár minut restujeme.
- Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a vaříme, dokud řepa nezměkne.
- Mezitím uvaříme vejce – jedno na každou porci.
- Na konci varu vlijeme smetanu, vypneme sporák a dochutíme nadrobno pokrájeným koprem a šťávou z citronu.
- Horkou Botwinku - polskou polévku z červené řepy nalijeme do talířů a přidáme rozkrojené vařené vejce.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat