pondělí 19. září 2016

Botwinka - polévka z červené řepy

Botwinka - polévka z červené řepy, foto med

Polská polévka Botwinka z červené řepy má úžasnou barvu i chuť. Její přípravu zvládne i naprostý začátečník.

Ingredience pro recept Botwinka - polská polévka z červené řepy:

2-3 mladé řepy s natí, 1 starší řepa bez natě, plátek másla, 1,5 litru vývaru nebo vody a masoxu, sůl, pepř, smetana, citron, podle chutě čerstvý kopr. Na porci 1 vařené vejce.

Botwinka - polská polévka z červené řepy krok za krokem:


Červená řepa, foto med

  1. Řepu očistíme a pak ji i s natí a stonky nakrájíme na kousky, bulvy na čtverečky.
  2. V hrnci rozpustíme máslo a řepu na něm pár minut restujeme.
  3. Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a vaříme, dokud řepa nezměkne.
  4. Mezitím uvaříme vejce – jedno na každou porci.
  5. Na konci varu vlijeme smetanu, vypneme sporák a dochutíme nadrobno pokrájeným koprem a šťávou z citronu.
  6. Horkou Botwinku - polskou polévku z červené řepy nalijeme do talířů a přidáme rozkrojené vařené vejce.
Dobrou chuť!

Žádné komentáře: