Krůtí srdce na žampionech, foto med |
Krůtí srdíčka jsou výbornou surovinou pro přípravu různých pokrmů, jako jsou například guláše. Vynikající jsou dušené na žampionech.
Ingredience pro recept Krůtí srdce na žampionech:
500 g krůtích srdcí, 1 cibule, 150 g žampionů, olej, kmín, pepř, sůl, 1 bobkový list, 2 kuličky nové koření, jíška.
Krůtí srdce na žampionech krok za krokem
- Krůtí srdce opláchneme, a pokud nejsou odstraněny, odřízneme části, které se nám nelíbí (aorty a tuk).
- Srdce nakrájíme podélně na čtvrtky.
- Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a necháme v rozehřátém oleji zesklovatět.
- Přidáme srdce, okořeníme, osolíme a dusíme asi 10 minut.
- Očistíme a nakrájíme na plátky žampiony, přidáme je k masu a necháme podusit.
- Podlijeme vroucí vodou tak, aby maso bylo ponořené, přidáme bobkový list a nové koření, a pod pokličkou dusíme, dokud maso nezměkne.
- Nakonec přidáme jíšku – a to buď nasucho opraženou lžíci hladké mouky, nebo instantní jíšku, a podusíme.
- Krůtí srdce na žampionech podáváme s vařenou rýží, knedlíkem nebo těstovinami.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat