sobota 11. března 2017

Krůtí srdce na žampionech

Krůtí srdce na žampionech, foto med

Krůtí srdíčka jsou výbornou surovinou pro přípravu různých pokrmů, jako jsou například guláše. Vynikající jsou dušené na žampionech. 

Ingredience pro recept Krůtí srdce na žampionech:

500 g krůtích srdcí, 1 cibule, 150 g žampionů, olej, kmín, pepř, sůl, 1 bobkový list, 2 kuličky nové koření, jíška.

Krůtí srdce na žampionech krok za krokem
  1. Krůtí srdce opláchneme, a pokud nejsou odstraněny, odřízneme části, které se nám nelíbí (aorty a tuk).
  2. Srdce nakrájíme podélně na čtvrtky. 
  3. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a necháme v rozehřátém oleji zesklovatět.
  4. Přidáme srdce, okořeníme, osolíme a dusíme asi 10 minut.  
  5. Očistíme a nakrájíme na plátky žampiony, přidáme je k masu a necháme podusit.
  6. Podlijeme vroucí vodou tak, aby maso bylo ponořené, přidáme bobkový list a nové koření, a pod pokličkou dusíme, dokud maso nezměkne.
  7. Nakonec přidáme jíšku – a to buď nasucho opraženou lžíci hladké mouky, nebo instantní jíšku, a podusíme.
  8. Krůtí srdce na žampionech podáváme s vařenou rýží, knedlíkem nebo těstovinami.
Dobrou chuť!

Žádné komentáře: