Z hovězího nebo vepřového srdce uvaříme skvělou polévku, maso pak můžeme nakrájet na plátky a podávat ho s křenovou omáčkou a knedlíkem.
Ingredience pro recept Srdce v křenové omáčce:
Hovězí nebo vepřové srdce, půlka cibule, sůl, bobkový list, pepř, omastek (máslo, sádlo, olej), lžíce mouky na jíšku, 1 lžička cukru, velkou hrst strouhaného křenu a kelímek smetany na vaření.
Srdce v křenové omáčce krok za krokem:
1. Srdce dobře očistíme, opláchneme pod tekoucí vodou a vložíme do vroucí vody. Mírně osolíme, přidáme půlku cibule, koření a při mírném varu uvaříme doměkka. Vhodný je papiňák, zkrátí dobu vaření.
2. Uvařené srdce ochladíme, odřežeme z něj tuk a všechny pozůstatky žil a tepen (někomu to nevadí a jí všechno, každopádně komu to vadí, ať to odstraní a má-li kočku nebo psa, určitě si na tom pochutnají) a čisté maso nakrájíme na plátky.
3. Z omastku a mouky usmažíme světlou jíšku (nebo použijeme instantní). Zalijeme ji přeceděným vývarem ze srdce, osladíme, případně dosolíme a povaříme.
4. Zalijeme smetanou a nakonec přidáme strouhaný křen a ukončíme var.
5. Nakrájené srdce necháme prohřát v omáčce, nebo ho ohřejeme v mikrovlnce a podáváme zvlášť.
6. Srdce v křenové omáčce podáváme nejlépe s houskovým knedlíkem, případně s těstovinami.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat