čtvrtek 5. ledna 2012

Dušené vepřové ledvinky


Dušené vepřové ledvinky jsou vynikající, jen musíme tyto vnitřnosti předem důkladně očistit. 


Ingredience pro recept Dušené vepřové ledvinky:

500 g vepřových ledvinek, 1 větší cibule, omastek (sádlo nebo olej) kmín, sůl, lžíce hladké mouky nebo instantní jíška

Dušené vepřové ledvinky krok za krokem:

1.Nejdůležitějším krokem je očistění ledvinek. Každou přeřízneme podélně a v případě potřeby ještě jednou podélně na čtvrtky a ostrým nožíkem vyřežeme všechny kanálky a močovody. Vše bílé musí pryč. Více ZDE,

2. Dobře je opláchneme a poté spaříme vroucí vodou, abychom odstranili pach moči.

3. Osušení papírovou utěrkou je pak nakrájíme na velmi tenké plátky.

4. Oloupeme a nadrobno nakrájíme cibuli. Necháme ji na omastku zesklovatět.

5. Přidáme nakrájené ledvinky a kmín. Zatím nesolíme. Dusíme je ve vlastní šťávě 7 minut.

6. Zaprášíme je moukou, trochu podlijeme horkou vodou a necháme přejít varem. Anebo je podlijeme a přidáme instantní jíšku. 

7. Osolíme, případně připepříme a ihned podáváme, nejlépe s rýží.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: