Dušené vepřové ledvinky jsou vynikající, jen musíme tyto vnitřnosti předem důkladně očistit.
Ingredience pro recept Dušené vepřové ledvinky:
500 g vepřových ledvinek, 1 větší cibule, omastek (sádlo nebo olej) kmín, sůl, lžíce hladké mouky nebo instantní jíška
Dušené vepřové ledvinky krok za krokem:
1.Nejdůležitějším krokem je očistění ledvinek. Každou přeřízneme podélně a v případě potřeby ještě jednou podélně na čtvrtky a ostrým nožíkem vyřežeme všechny kanálky a močovody. Vše bílé musí pryč. Více ZDE,
2. Dobře je opláchneme a poté spaříme vroucí vodou, abychom odstranili pach moči.
3. Osušení papírovou utěrkou je pak nakrájíme na velmi tenké plátky.
4. Oloupeme a nadrobno nakrájíme cibuli. Necháme ji na omastku zesklovatět.
5. Přidáme nakrájené ledvinky a kmín. Zatím nesolíme. Dusíme je ve vlastní šťávě 7 minut.
6. Zaprášíme je moukou, trochu podlijeme horkou vodou a necháme přejít varem. Anebo je podlijeme a přidáme instantní jíšku.
7. Osolíme, případně připepříme a ihned podáváme, nejlépe s rýží.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat