středa 18. ledna 2012

Kuře pečené na kysaném zelí


Pokud platí, že v jednoduchosti je krása, u kuřete pečeného v kysaném zelí k vizuálnímu půvabu přidáme jednoduchost přípravy a tedy úsporu času, a také to, že i v době drahoty na tenhle chutný oběd vynaložíme celkem přijatelné náklady. Velmi podobným způsobem připravíme i překvapivě dobré vepřové koleno.



Ingredience pro recept kuře pečené na kysaném zelí:


Jedno kuře, nebo počet kuřecích stehen odpovídající počtu strávníků, 500 g kysaného zelí, 1 cibule, půl lžičky mletého kmínu, pepř, sůl a koření na kuře, například grilovaní.

 Kuře pečené na kysaném zelí krok za krokem 

1.Kuře důkladně opláchneme pod tekoucí studenou vodou a poté je osušíme.

2. Zevnitř i vně nasolíme a okořeníme, například grilovacím kořením nebo steakovými či barevnými pepři, případně ostrou paprikou apod.

3. Kysané zelí zbavíme přebytečného láku a pokrájíme nadrobno.

4. Oloupeme cibuli, nakrájíme ji a zpěníme na oleji.

5. Přidáme zelí a pět minut smažíme při vyšší teplotě.

6. Poté ochutíme kmínem, pepřem a solí podle chuti.

7. Připraveným kysaným zelím vyložíme pekáč a ně položíme okořeněné kuře. Zaklopíme poklicí a vložíme do trouby.

8. Pečeme přibližně jednu hodinu na sto osmdesát stupňů, poté sundáme poklici a odklopené pečeme ještě asi dvacet minut, až se na kuřeti udělá růžová kůrčička.

9. Kuře pečené na kysaném zelí podáváme s vařeným bramborem, bramborovými noky nebo bramborovými knedlíky.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: