úterý 14. března 2017

Kuře na paprice

Kuře na paprice, foto med

Příprava kuřete na paprice je tak snadná, že ji zvládnou i začátečníci. Je to syté a chutné jídlo, které můžeme připravit podle poštu strávníků buď z celého kuřete, nebo jen z kuřecích stehen, celých čtvrtek či prsíček.

Ingredience pro recept Kuře na paprice

Kuře naporcované na menší kousky, 2 cibule, 2 lžíce mouky, lžíce sladké papriky, lžička ostrá papriky, sůl, bobkový list, nové koření, olej, 250 ml smetany.

Kuře na paprice krok za krokem

Kuře naporcujeme i s kůží a kostmi na menší kusy, které osolíme.
Oloupané cibule nakrájíme nadrobno a necháme je zesklovatět na rozehřátém oleji.
Na cibuli naklademe kuřecí kousky a osmahneme je po obou stranách.
Zaprášíme moukou a posléze rendlík stáhneme z ohně a na maso nasypeme obě papriky. Promícháme a zalijeme vroucí vodou.
Vrátíme na oheň, přidáme bobkový list, nové koření, ztlumíme žár a pod pokličkou dusíme do změknutí.
Jakmile jde maso snadno oddělit od kosti, díly kuřete vyjmeme a odložíme.
Omáčku přecedíme, přidáme smetanu a necháme krátce přejít varem. Mezitím obereme maso z kostí, kdo chce, odstraní i kůže. Kusy masa vložíme do omáčky a krátce prohřejeme.
Kuře na paprice podáváme s těstovinami nebo s knedlíkem.

Dobrou chuť!


Žádné komentáře: